Za več informacij klikni na zgornji interaktivni zemljevid.

O prostorih na kratko:

Ena najpomembnejših in ta hip gotovo tudi najdejavnejših ljubljanskih grafitarskih skupin.

Kolektiv anarhistično-kvirovsko-feminističnega prostora v Avtonomni tovarni Rog se je vzpostavil junija 2016, v času obrambe tovarne Rog v Ljubljani. Kolektiv sestavljajo avtonomne feministke. Ves čas proizvajamo hrup v Rogu, na ulicah in v drugih avtonomnih prostorih ter tkemo mednarodne mreže upora. Naša praksa so direktne intervencije proti seksizmom v vsakdanjem življenju, organiziranje feminističnih protestov, pisanje (fan)zinov / manifestov, povezovanje z avtonomnimi feminističnimi in kvir skupinami, obnova in ustvarjanje avtonomnega anarho-kvir-feminističnega prostora v Ljubljani.

Ambasada Rog je prostor, ki ga skupaj upravljamo begunci in aktivisti, novi in stari skvoterji, umetniki, študenti in delavci iz celega sveta. Skupaj se spopadamo z birokratskimi rezilnimi žicami in en drugemu pomagamo preživeti v vse bolj neprijazni Evropi.

Naše delo obsega povezovanje skupnosti, organizacijo dogodkov, kuhanje brezplačnih obrokov, izobraževanje, ter socialno in pravno pomoč. Delujemo izven okvirov institucij in se v prvi vrsti zanašamo na solidarnostno mrežo aktivistov in podpornikov, ki želijo z nami ustvarjati drugačno okolje.

An international group of six artists work at Studio 10: Nejc Franetic (Slovenia), Tatiana Kocmur (Slovenia-Argentina), Evgen Čopi (Slovenia), Francisco Tomsich (Uruguay-Slovenia), Damián Vega (Spain) and Otto Urpelainen (Finland). Activities are all determined by art practices: working process in series of art works, preparation of exhibitions, meetings with curators, visitors, collectors and researchers. There are also skate meetings and music rehearsals. Studios are equipped with tables and chairs for meetings and working, and some musical instruments. The range of productions covers painting, drawing, graphic art, posters, publications, music, inventions, art projects, texts, conversation and art theory, skate sessions.

Majhen razstavni prostor s pripadajočo predsobo za druženje, ki se občasno spremeni v nočni klub. Gosti in prireja razstave, koncerte ter prireditve z elektronsko glasbo.

Cirkusarna NaokROG služi kot vadbišče različnih cirkuških in sorodnih veščin, ki temeljijo na medsebojni izmenjavi znanj, prav tako pa tudi kot gledališče, kjer si lahko zainteresirana javnost ogleda sadove teh vaj. Tu se izvajajo tudi delavnice različnih cirkuških veščin, za ljudi vseh starosti in nivojev znanja. Sodeluje z različnimi umetniškimi skupinami in gosti glasbene nastope ter predavanja. Prostor ponuja zatočišče tudi potujočim cirkusantom, ki pridejo v Ljubljano nastopat ali pa so samo na poti. V zameno za pomoč v prostoru, lahko tu vadijo, izmenjajo kakšen trik ali samo počivajo.

Njena dejavost je dostopna vsem saj temelji na prostovoljem delu in prostovoljnih prispevkih. Dobrodošel je vsakdo, ki želi prostoru ponuditi roko, za delo ali vajo.

Atelje in delavnica sta uporabi že 9 let - bolj delavnica in dnevna soba. Uporabnik, ki je tudi akademski kipar aktivno vrši likovno umetnost, predvsem kiparstvo in slikarstvo. Poleg je še kolesarska delavnica. Skrb za čistočo pred in znotraj praga pa je ena poglavitnih zadev tega alternativnega prostora. V tem oziru je uporabnik ustvaril večino javne plastike v Rogu, kot tudi neortodoksnih popravil objektov.

Skupni prostor za fizično kulturo in izživljanje. Enkrat letno se organizira znameniti Rogovski cage fuzbal turnir, kakor tudi gostujoči turnirji (Kralji ulice, itd.) Prav tako se odvijajo treningi borilnih veščin ter večji družabni dogodki.

V Ljubljani je veliko galerij, vse so praviloma prazne, medtem ko je Navkljub vsemu obljudena.

Športno kulturno društvo GOR, je prostovoljno, samostojno, javno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki se združujejo zaradi skupnega razvijanja in gojitve Hip Hop kulture in s tem v osnovi: plesa (breaking, popping, locking in electric boogaloo), ulične umetnosti (graffiti art), predvajanje glasbe (DJ) in rimane lirike (MC). Športno kulturno društvo GOR je bilo ustanovljeno 17. 1. 2013, vendar je ustanovitev predstavljala le konec dolgega procesa osnovanja ekipe, ki se je začel leta 2008 v zapuščeni tovarni Rog.

Rog hala je priredtiveni prostor namenjen izvajanju predvsem glasbenih dogodkov. Prostor je aktiven že od samega začetka in se nahaja v samem srcu stare tovarne koles. V skoraj enajst letnem delovanju smo gostili izvajalce iz vseh možnih vetrov in vseh mogočih žanrov. Od rockovskih zasedb, anarcho punk gibanja, jazz in eksperimentalni projekti, new wave, dark wave, metal in drugi podžanri. Prostor je prepoznaven tudi po svojih edinstvenih elektronskih zabavah, katere ponudijo pravo underground doživetje. Vsekakor Rog Hala ponuja diverziteto na klubski sceni in neutrudno skrbi za surov dodatek aktivnim subkulturam.

Delovna kooperativa se je rodila kot poskus animirati vodilne nosilce znanja in delavce, da prevzamejo ROGovo blagovno znamko in sami nadaljujejo proizvodnjo. Čeprav projekt ni uspel, je ideja rasla naprej. Kooperativa je zasnovana kot socialna kooperativa univerzalnega tipa (Podjetje, društvo, zadruga, banka, zavarovalnica, lobiranje, nabava, prosti čas,...).

Modri kot je prostor v nastajanju tako v smislu same infrastrukture (ambient, funkcionalnost, vzdrževanje), kot v smislu dejavnosti, ki se definira sproti (dogodki, projekti, skupnost). Namenjen je multidisciplinarni kulturni produkciji, vključujoč performativne umetnosti, glasbene prireditve, literarne dogodke, ambientalne umetnosti. Prav tako je Modri kot prostor raziskovanja in teoretizacije same dejavnosti ki jo producira. Pod to spada osnovna naravnanost prostora kot prostora v zavestnem nastajanju, prav tako pa različni dogodki v smislu pogovorov, delavnic, predavanj. Modri Kot je tudi projektni prostor, namenjen procesom, srečanjem in sestankom.

RGB Embassy je od leta 2011 delovni in razstavni/performativni prostor umetniške skupine RGB. Ukvarjamo se z slikarstvom, kiparstvom, videom, eksperimentalno in internetno umetnostjo. Delujemo od leta 1999. Smo soustanovitelji iniciative MCS.

Second Home je prostor, ki se nahaja v spodnjem levem kotu območja Avtonomne tovarne Rog. V prostoru se odvijajo najrazličnejše vrste dogodkov: migrantske skupščine, kuhanje za peščico uporabnikov ali za 200 gostov, predavanja, filmske projekcije, delavnice, individualno in skupinsko druženje ob popivanju piva, rakije in podajanju zelo konkretnih nasvetov (skupaj z možganskimi vihri) o tem, kako preživeti v sodobnem evropskem prostoru kot migrant, begunec in nenazadnje (najbolj pomembno) kot migrantski in prekerno do amena delavec in seveda delavka. Second Home je nastal kot rezulat boja Protirasistične fronte brez meja in delovne skupine za azil.

Skupina prijateljic delujemo v prostoru kjer plešemo breakdance, kjer se dogaja glasbeno udejstvovanje, ilustracija in slikanje, šivanje, popravljanje oblačil in drugo.

Ideja je bila, da se punce v tem prostoru dobivamo, da smo kreativne in nekaj počnemo. V breakdanceu se ženske ne morejo zares uveljaviti ali pa jim je ta korak nerodno narediti, zato imamo ta prostor, da se skupaj dobivamo, treniramo in ustvarjamo.

Recikliran in ogromen.
Notranji skatepark - 99% recikliran.

Socialni center Rog je primarno namenjen druženju in političnemu organiziranju socialno ogroženih in marginaliziranih družbenih skupin in posameznikov, ki so jim kršene delavske, državljanske in/ali človekove pravice.

Ukvarja se s problematikami družbene neenakosti, socialne izključenosti, ekonomskega izkoriščanja, rasne diskriminacije in ostalih oblik diskriminacij, vezanih na spolno usmerjenost, osebne okoliščine, kulturne značilnosti, itn.

Gibanje!!!
Določa psihofiziko
vsega, kar obstaja.
Gibanje, družbeno gibanje osvobaja.

Osnove stoječe borbe, osnove gibanja, uravnavanje borbene distance in borbene distance in borbene drže.

Študiramo defenzivne in ofenzivne tehnike, ki jih črpamo iz borilnih veščin kot so Taiji quan, taiji meč, taiji potiskanje rok, Xingyi guan, palica, sulica, bič, boks, kickboks, tajski boks, kyokushin karate, rog fu, raztezanje, obdelovanje energije, študiramo gibanje uma in telesa.

Aktiva misel... Aktivno telo... Aktivni človek... BODOČNOST NAŠA!!!!!!

Prostor je primarno zamišljen kot white cube galerija, ki bi rogovskim umetnikom omogočala kvalitetne razstave in pridobitev pozornosti javnosti. Ideja se je razvila v širši kontekst galerije, kajti v Zelenici se je zvrstilo že nekaj razstav (še veliko več pa jih je dogovorjeno), ki vključujejo tudi umetnike, ki ne delujejo v tovarni. Poleg likovne umetnosti, prostor smo odprli tudi za plesne in literarne dogodke, ter ostali odprti za predloge različnih dejavnosti, ki ustrezajo sliki celotnega koncepta Zelenice.

Avtonomna produkcija teoretskih, političnih in umetniških praks, ki bi dodatno pluralizirali sceno. Kolektiv izhaja iz potrebe po neinstitucionalizirani, neprofitni in angažirani produkciji in izmenjavi znanja, ki prehaja v prakso.