Goreče rime iz novomeškega in ljubljanskega podzemlja na odru SC Rog, ki že leta nudi prostor formalno in neformalno izbrisanim. Žurka v enem izmed avtonomnih prostorov, ki ga oblastem še ni uspelo izbrisati.

Dobrodošli! Welcome! Bujrum!

STRATEGIA TENSIE (red trap)

Ujemite se v trapulo, ki vas bo z rdečo katrco v prvi prestavi z nesigurnim rapanjem na umazane trap podlage zapeljala po protislovjih ulic Budimpešte, Sao Paula, Ljubljane in Milana.
Mladi (t)rap kolektiv, kučni band that you will hate to love.

MIRKO "GROZNY" in POVŠO "POVSHIZZLE"

Novomeška mc-ja, ki sta skupaj rasla na betonu zagrebške ulice v Novem mestu in tam prepletala vplive hip-hop kulture z motivi odraščanja v delavskih soseskah. Mirko ima za seboj že tri samostojne albume, za pomlad pa napoveduje četrtega. Povšo, ki je opozoril nase še kot najstnik z novomeškim underground hitom Dobrodošli na Grmu, pa prav tako pripravlja material za svoj debitantski album, ki nastaja na preseku urbanega in ruralnega v novomeškem predvasju Muhabaer, kamor se je preselil pred nekaj leti. Odlikuje ju starošolski pristop k beatom, razvijanju tematik in sporočilnosti. Podgurska sovražnika številka 1!


Pred koncertom bo potekala diskusija "Boj izbrisanih za spomin in zgodovino".

Celoten program Tedna Izbrisanih najdete na tej povezavi:

Teden izbrisanih 2018