Zelenica

Zelenica Rog, nahaja se v 1. nadstropju na desni, za Fuzbal igriščem

Lokacija prostora na zemljevidu

S prostorom upravlja Danilo M., je pa namenjen javnim dogodkom in plesnim vajam, ki jih organizira Teresa N. - Natalija M. organizira literarne večere.

Prostor je v uporabi od okupacije tovarne, trenutne aktivnosti pa se izvajajo od leta 2015

Galerija (razstave, performansi), plesni dogodki, bralni krožki, delavnice

Prostor je skozi celotnih 10 let bil lepo ohranjan. Zadnje intervencije so se nanašale na nekaj razbitih šip, ureditev uničenih vtičnic (žice so štrlele iz sten), kitanje lukenj v stenah in temeljito beljenje, nato napeljava elektrike in usposabljanje odvoda (za vodo). V lanskem letu so bile narejene tudi klopice in peč.

Prostor je primarno zamišljen kot white cube galerija, ki bi rogovskim umetnikom omogočala kvalitetne razstave in pridobitev pozornosti javnosti. Ideja se je razvila v širši kontekst galerije, kajti v Zelenici se je zvrstilo že nekaj razstav (še veliko več pa jih je dogovorjeno), ki vključujejo tudi umetnike, ki ne delujejo v tovarni. Poleg likovne umetnosti, prostor smo odprli tudi za plesne in literarne dogodke, ter ostali odprti za predloge različnih dejavnosti, ki ustrezajo sliki celotnega koncepta Zelenice.

FB dogodki

Organizacija dogodkov:

2015
Razstave
  • Danilo Milovanović – Števila, cca 50 obiskovalcev
  • Helena Tahir – Grafike in Risbe; cca 70 obiskovalcev
Literarni večer
  • Veronika Dintinjana, Luka Bauman, Urška Kramberger, Timotej Novaković, Tanja Božić; cca 40 obiskovalcev
2016
Razstave
  • Jure Zrimšek – Zariski, cca 80 obiskovalcev
  • Teresa Neppi – Gibanje, cca 60 obiskovalcev

Underground :D ni jih, to je del koncepta, od ust do ust, neprofiten alternativni prostor nekomercialnih ambicij.

Sodelovanje z umetniki, ki ne ustvarjajo v rogu. Zanimanje različnih društev in organizacij za sodelovanje.

Prostor je od samega začetka bil uporabljan kot atelje, ampak se umetniki zaradi politike odprtih vrat niso dolgo zadrževali v njemu. Skozi 8 let se je v prostoru izmenjalo 5-6 umetnikov, dokler zapuščen prostor ni bil prenovljen v Zelenico, ki deluje od druge polovice leta 2015.

Prostor je v odličnem stanju, eden izmed najbolj ohranjenih in vzdrževanih prostorov v tovarni. Ogromen potencial, že zelo priljubljen med obiskovalci.