Avtonomna tovarna Rog je 6.6.2016 preživela poskus nasilne deložacije v organizaciji Mestne občine Ljubljana (MOL) in realizaciji privatne varnostne službe Valina. Skupnost se je na zahrbten napad odzvala z močno mobilizacijo in praksami solidarnosti, ki so preprečile deložacijo in omogočile obstanek Roga. Tovarna je tako še vedno polje vsakodnevnega eksperimentiranja z alternativnimi načini organiziranja, še vedno daje prostor tistim, ki ga drugje ne najdejo in je še vedno brbotajoči organizem političnega organiziranja, razstav, filmskih projekcij, skupnostnega prehranjevanja, samoorganiziranega socialnega dela, športnih treningov, skate sessionov, kolesarskih delavnic, nekomercialnih žurov... Kljub temu pa je prihodnost Roga negotova in odvisna od solidarnosti v praksi! Od junija 2016 se je odločanje o prihodnosti Avtonomne tovarne Rog z ulice preselilo v sodne dvorane, kjer MOL toži osem posameznic in posameznikov za pridobitev lastniške pravice, kar bi omogočilo pravno podlago za izselitev skupnosti iz Roga. Postopki na sodišču pomenijo, poleg ostalih nevšečnosti, tudi naraščanje sodnih stroškov, ki jih skušamo pokriti z organiziranjem skupnostnih benefit dogodkov kot tudi z rednim nabiranjem donacij.

Ker Roga ne moremo braniti kot posameznice, ampak kot skupnost in ker je zgodba Roga tudi zgodba za drugačno, avtonomno in ne-gentrificirano mesto, te vabimo k doniranju prispevka za sodne stroške na PayPal račun.

Zbrani denar bo v celoti namenjen kritju sodnih stroškov toženih posameznikov in posameznic. Se pa verjetno zelo kmalu srečamo na barikadah, ko bo treba ponovno braniti skupnost in avtonomijo pred avtoritarnimi mestnimi oblastmi.

Razširi sporočilo po svojih kanalih, prispevaj, spremeni!

Solidarnost je praksa!

 EUR