SELF-ORGANIZED FOOTBALL TOURNAMENT "KICK RACISM" (Ljubljana/Slovenia)

Letošnji ljubljanski nogometni turnir #BrcnimoRasizem bo potekal v soboto, 23. junija na igriščih Športnega društva Tabor in Dijaškega doma Tabor v centru Ljubljane.

Turnir je del širše iniciative, ki preko športa promovira boj proti vsem oblikam izključevanja, sovraštva in zatiranja ter skozi tovrstne dogodke gradi alternative. Turnir je priložnost za povezovanje in gradnjo solidarnosti med različnimi skupinami in družbeno angažiranimi iniciativami ter ljudmi, ki jih je obstoječi sistem potisnil na družbeni rob. Gre za odprti skupnostni prostor radikalne enakosti, ki zavrača rasizem, seksizem, homofobijo, nacionalizme in vse druge oblike diskriminacije.

PROGRAM

 • Petek, 22. junij 2018
  @Social Center Rog (Trubarjeva 72)
  18:00 ŽREB TEKMOVANJA
 • Sobota, 23. junij 2018
  @Tabor
  10:00 – 20:00 NOGOMETNI TURNIR (in spremljevalni program):
  • Predtekmovanje po skupinah (8 skupin po 3 ekipe), četrtfinale, polfinale, tekma za 3. mesto in finale.
  • Podelitev priznanj in pokalov.

SISTEM TEKMOVANJA

Na turnirju je prostora za 24 ekip. Te se bodo v predtekmovanju, ki bo potekalo vzporedno na dveh lokacijah, pomerile v skupinah s po tremi ekipami, najbolj uspešne pa še v tekmah do finala.

Igralo se bo po ljudskih pravilih rekreativnega malega nogometa (ekipe 4+1, polodbojne žoge velikosti 4, neomejeno menjav, golman brez omejitev, v predtekmovanju 2x10 min...).

PRIJAVE EKIP

Svoje ekipe prijavite na email kontakt (glej spodaj). Vsaka prijavnica mora vsebovati ime ekipe, kontakt kapetana in imena igralcev ter po možnosti kratko predstavitev in fotografijo/logotip. PRIJAVE ZAČNEMO ZBIRATI 9. JUNIJA!

SPREMLJEVALNI PROGRAM

Poleg nogometnega turnirja bo organiziran tudi pester spremljevalni program, poskrbljeno bo tudi za hrano, pijačo in najmlajše.


PRIDRUŽITE SE DOGODKU!

Turnir je samoorganiziran ter finančno in drugače povsem neodvisen. Namenjen je skupnosti, zato vas pozivamo, da se pridružite organizaciji dogodka! Pomagajte nam s promocijo dogodka in idej, ki jih promovira, pridružite se turnirju s svojo ekipo, navijaško skupino ali kot obiskovalci. Kakršnekoli dodatne ideje in pomoč so več kot dobrodošle! Uporabite spodnji kontakt!

Soorganizirajo: Socialni center Rog in Anarhistična pobuda Ljubljana

Medijski pokrovitelj: komunal.org

KONTAKT

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
facebook.com/brcnimo.rasizem