Chinabot (Kambodža, Tajska), GAP (Brooklyn, ZDA), Tetsuo (Slovenija)

Tetsuo (Ḿ̹͎̝̟̜̞O̶͙͎̮͈̙D̵̻̠͔͈E͕͉͇̯M̩͖̟͈̀͟ͅ)
SsmKOSK (Zvočni Prepihi)
Lafidki (Chinabot)
Pisitakun (Chinabot)
Gap (International Winners)

VJane: Yoyoyo

Cover art: Kent

Chinabot je kolektiv, ki združuje producente in producentke iz različnih azijskih držav, ki želijo širnemu globalnemu poslušalstvu približati zvočno izrazje različnih nacionalnih in regionalnih kulturnih okolij.

Leta 2017 so postavili istoimensko digitalno platformo, ki povezuje multi-disciplinarne glasbene in vizualne umetnike z različnih koncev azije. Deluje kot digitalna diaspora, virtualni dom za povezovanje in spoznavanje glasbe, ki se izmika žanrskim okvirjem in posledično prepogosto tudi pozornosti medijev in poslušalcev.

V Modrem kotu bomo gostili dva izmed opaznejših članov kolektiva Chinabot, ki v svojih robnih zvočnih praksah združujeta razpotja med kulturno specifičnimi fragmenti azijske tradicionalne in sodobne elektronske glasbe. Tako nastalo glasbeno govorico pa opisujeta kot predvsem plod igre in raziskovanja.

Poslastica za začetek jeseni, ki jo bosta s svojo pripovedjo začinila še domači Tetsuo in brooklynški tehno deviant GAP.

Lafidki (Kambodža) je v Londonu nastanjen zvočni in vizualni umetnik ter soustanovitelj platforme Chinabot. Skozi desetletje zvočnega raziskovanja je obdelal vse od klubskih, nojzerskih pa do ambientalnih muzik, ki jih danes vse združuje in prepleta tako v produkcijah kot nastopih. Svoja dva dolgometražna albuma je izdal pri izredno opaznih spletnih založbah Memory No. 36 in Orange Milk.

https://www.chinabot.co/lafidki
https://daily.bandcamp.com/2017/08/14/chinabot-electronic-label-feature/
https://memorynumber36.bandcamp.com/album/chinabot
https://orangemilkrecords.bandcamp.com/album/absynthax

Pisitakun (Tajska) se z vizualijami in glasbeno produkcijo ukvarja od leta 2014. V svoji glasbi se posveča predvsem sodobni zgodovini in političnim prevratom v državi, ki jih od konca monarhije leta 1932 krojijo nenehni vojaški udari. V prihajajočem albumu SOSLEEP skuša poustvariti tesnobnost in zatohlost, ki vlada v tajski družbi in kateremu pri svojem ustvarjanju ne zmorejo ubežati tamkajšnji umetniki.

https://www.chinabot.co/pisitakun
https://chinabot.bandcamp.com/album/sosleep
http://thequietus.com/articles/24151-pisitakun-kuantalaeng-thailand-noise-artist

GAP (ZDA) je njujorški DJ in producent, katerega glasba raziskuje sodobne odtoke tehna ter njegove spoje z elektrom, breakbeatom in noiseom. Med drugim je tudi del njujorškega založniško-organizacijskega kolektiva International Winners, ki je eden izmed skritih žarišč brooklynške internetne scene.

Kot Dilian bo dan za tem v Pritličju predstavil tudi svoj nekoliko bolj igriv live set ter z njim svoje avtorske produkcije:
MODEM x Pritličje | Dilian (US) + Felis Catus

https://soundcloud.com/soundsofgap
https://radiostudent.si/glasba/dj-seansa/gap
https://soundcloud.com/international-winners

Z uvodnim DJ setom bo vse skupaj pospremil tudi domači selektor Tetsuo, sicer med drugim tudi kurator oddaje Modem na Radiu Študent, ki se, podobno kot njegovi DJ miksi, ukvarja predvsem s sodobnim spletnim podtaljem ter z najnovejšimi premiki v elektronski, tako klubski kot obklubski glasbi.

https://soundcloud.com/modemodemodem
http://radiostudent.si/glasba/modem
https://www.facebook.com/modemodemodem/

Za umetniškim imenom SsmKOSK stoji pesnik in glasbenik Blaž Božič, tudi član glasbenega kolektiva nevem nevem. Božič pod imenom SsmKOSK glasbo ustvarja od leta 2012. s kolažirajem in s programiranjem bobnov. Sempli segajo od ukradenih/najdenih semplov do semplov inštrumentov, ki jih odigra sam, veliko pa uporablja tudi terenske posnetke.

https://soundcloud.com/ssmkosk
https://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/ssmkosk-pti%C4%8Dji-mozak
https://www.facebook.com/SsmKOSK-1428961090653734/

MODRI KOT je VOZLIŠČE! - je javni prostor raziskovanja in teoretizacije same dejavnosti, ki jo producira v nekdanji in sedanji Tovarni Rog. Pod to spada osnovna naravnanost prostora kot prostora v zavestnem in nezavestnem nastajanju, tako v smislu same infrastrukture, kot v smislu dejavnosti, ki se definira sproti.

VSTOPNINE NI: Zbirali se bodo PRIPOROČENI PROSTOVOLJNI PRISPEVKI (3-5€), ki bodo namenjeni kritju potnih stroškov nastopajočih.
Del prostovoljnih prispevkov bomo namenili za kritje sodnih stroškov 8 toženih rogovk in rogovcev v občinskem sodnem procesu za izselitev in izročitev v posest. Obstoj Avtonomne Tovarne Rog in možnost njenega delovanja sta posledici političnega boja, ki med drugim poteka tudi v tej obliki.