Kolektiva €osmic $ex in Analogue/Digital predstavljata:

Analogue Sex × Bruce (Hessle Audio / Timedance, UK)
w/ Roli (Analogue/Digital), Jaša Bužinel (Cosmic Sex), Blažen DJ (Cosmic Sex)

Zastavonoša sodobnega britanskega klubskega zvoka, najmlajši varovanec ene bolj cenjenih založb elektronike 21. stoletja, ambasador bogate bristolske dediščine in najbolj nasmejan obraz nove generacije UK techna prihaja v Ljubljano! Še pred poletnimi debiji na svetovno znanih festivalih Dekmantel, Sónar Reykjavik in Love International se bo z vratolomnim setom predstavil v Koncertni dvorani Rog.

Larry McCarthy je naš človek. In od predlanskega seta v berlinskem ://about blank na vrhu seznama želja naše škvadre. Tako zvočno kot osebno predstavlja vse, za čemer stojimo. Predvsem v tem, da samega sebe (in celotne techno scene) ne jemlje preveč resno, kar vsakič znova potrjuje v oddaji Get Loose! w/ Bruce na bristolskem Noods Radio.

Svoje odfukane produkcije izdaja pri čislanih angleških založbah, kot so Hemlock Recordings, Idle Hands, Livity Sound, predvsem pa zloglasni Timedance in pionirski Hessle Audio. Slednja, otrok triumvirata vizionarjev britanske elektronike novega tisočletja (Ben UFO, Pearson Sound in Pangea), je lani oktobra izdala njegov prvenec 'Sonder Somatic'. Ni potrebno poudariti, da se je ta uvrstil na številne sezname najboljših elektronskih plat minulega leta.

Čeprav je prvi EP Not Stochastic izdal šele leta 2015, je njegova diskografija z vidika kreativnosti svetove stran od marsikaterega veterana techno scene. V njegovem zvoku se brusijo neprecenljivi vplivi bristolske glasbene zapuščine, ki se od soundsystem kulture, post-punka in duba osemdesetih vije skozi 90. leta mimo trip hop in drum'n'bass scen v prva leta novega tisočletja, vse do dubstep revolucije in ponovne reanimacije techno scene v zadnjem desetletju.

Ključni element je prefinjen zvočni dizajn, ki v njegovi glasbi, prepojeni s prodornimi basi in prebadajočimi visokimi frekvencami, pušča neizbrisen pečat. Je mojster zvočnih ekscesov in premišljeno umeščenih tišin.

Bruceva muzika pač brusi brez primere - kibernetski techno futurizem in analogna toplina duba zapakirana v enkraten zvočni šus! Zarolajte si komad 'I'm Alright Mate' in vse vam bo jasno: https://bit.ly/2TcDtk5

Nabrušena ušesa bodo ogrevali in ohlajali goriški techno padrino in vodja serialke Analogue/Digital Roli ter €osmic $ex tandem Blažen DJ + Jaša Bužinel.

Se vidimo na postmoderni drami (poli)ritmov, emotivnih atmosfer, prebadajočih tekstur in nepredvidljivih struktur na presečiščih brezčasne britanske plesne muzike :*

Prispevek: 8eur


soundcloud.com/iambruce
facebook.com/cosmicsexcrew
soundcloud.com/roli_ad
soundcloud.com/jasabuzinel
mixcloud.com/DJ_blažen_med_ženami/
soundcloud.com/analoguedigital