Festival SONICA 2018 predstavlja klubsko noč z:

Actress (DJ set) ♦ Lee Gamble (DJ set)
NinaBelle (Warrego Valles) ♦ Alleged Witches

Po perzijski tehno apokalipsi v Cankarjevem domu, se v poznih petkovih urah SONICA tudi letos seli v temačen objem klubskega vzdušja Koncertne dvorane Rog. Tokrat se nam pridružujejo prvaki/nje underground zvokov Londona in Ljubljane.

❦ Reči, da je Actress aka Darren Cunningham zgolj techno producent in DJ, bi bil understatement. Svoj opus gradi premišljeno, vsakič v novi smeri, in z raziskovanjem klubskega zvoka, ki ga razume izrazito široko. Je varovanec založbe Ninja Tune in šef založbe Werkdiscs. Njegov zadnji album AZD je bil uvrščen na mnoge sezname najboljše glasbe leta 2017. Letos pa je z albumom LAGEOS predstavil svoje sodelovanje z London Contemporary Orchestra, ki povezuje elektronsko in orkestralno glasbo ter samplanje.
soundcloud.com/actressmusic

Lee Gamble je že v svojih začetkih na britanski jungle sceni potiskal svojo glasbo v raziskovalne vode. Z večletnim sodelovanjem z berlinsko založbo PAN in z lansko izdajo Mnestic Pressure pri Hyperdub Records si je do danes zgradil kultni status, ne samo kot izjemen eksperimentalni producent v povezovanju techna, jungle-a in ambientale, ampak tudi kot mojstrski DJ, ki vedno postreže s svežimi klubskimi dramaturgijami za sladokusce plesišč. Šef založbe UIQ.
soundcloud.com/leegamble

Nina NinaBelle (Warrego Valles) je že dobro znana Ljubljanski klubski publiki. Kadar ne organizira dogodkov v Pritličju ali klubskih večerov v Monoklu, je za DJ pultom tudi sama, od koder se je v zadnjih letih dokazala kot en največjih talentov ljubljanskega klubskega dogajanja. Kadar ne streže z najbolj svežim DJ naborom techna, footworka in leftfield klubskih odvodov, ustvarja skupaj z Nino Hudej v dvojcu Warrego Valles, ki je letos pri založbi Kamizdat postregel z albumom Botox.
soundcloud.com/ninabelle
soundcloud.com/warregovalles

Christian Kroupa / Alleged Witches tudi ne potrebuje predstavitve. Glasbeni ustvarjalec in DJ iz Logatca je varovanec Red Bull Music Academy, izbranec Klubskega maratona, pretekli SHAPE platform artist in reden gost ljubljanskih klubov. Pokazal je tako odličen občutek za temačno ambientalno glasbo, zaradi česar je v Ljubljani tudi ogreval oder za Tima Heckerja, kot tudi mojstrstvo v DJanju tako v Ljubljani kot po svetu. Pred kratkim je ustanovil svojo založbo Greyhound Days.
soundcloud.com/allegedwitches

Vstop na dogodek je možen s festivalsko vstopnico za 30 EUR do 23. septembra: tinyurl.com/y7s7rf7g

Nakup vstopnic bo možen tudi na vratih.

Cena: 7 EUR.


SONICA 2018 PROGRAM

Glavni festivalski event: SONICA 2018 - 10th Anniversary