Vabljene_i na 4. DIY kabaret: feminizem ni šala!, ki bo v soboto 11.8. ob 21ih v na ploščadi pred Galerijo Alkatraz na AKC Metelkova mesto (tokrat prvič izven cirkuškega prostora Cirkusarna NaokROG) v sklopu 4. festivala Reciklart - umetniški festival recikliranja in DIY kulture!

Sklop neodvisnih DIY kabaretov (v cirkuškem prostoru Cirkusarna NaokRog v AT Rog) cilja na raziskovanje in preizpraševanje tematik povezanih s spolom in/ali spolno usmerjenostjo, ki so v družbi prezrte, prekrite, potlačene... Feministični kabaret ponuja prostor v katerem performerkam_jem ni potrebno prirejati točk in vsebin, katere te morebiti ne bi bile primerne na klasičnih odrih, tako je ravno prostor, kjer je "grdo" lepo, nenormativno zaželeno, "neprivlačno" privlačno, ... Je eden redkih odrov, kjer so napake dovoljene ali celo zaželene in le ustvarjalnost je meja. Format kabareta je zastavljen na način, da podpira vsebino, užitek in želje nastopajočih, v nasprotju z velikokrat rigidno formo, zatorej so v njem zaželene vse oblike in vrste umetniškega izraza.

Če bi prispeval_a svojo solo/duo/skupinsko točko, pošlji prijavo na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (Subject: 4.DIY kabaret). Prijava naj vsebuje:

  • krajši opis in naslov točke
  • tehnične zahteve
  • sliko (vkolikor jo imate)
  • dolžina (idealno do 6', max 10')

Iščemo pomoč tudi pri:

  • tehniki - avdio/video

POMEMBNO!:

  • 19.00 Run - through - obvezna vaja za vse sodelujoče

Dogodek poskuša vzpostavljati varen prostor za vse prisotne, zato ne toleriramo nobene oblike zatiranja (rasizem, seksizem, starostna diskriminacija, zatiranje na podlagi spolne usmerjenosti ali spola ali katere druge oblike zatiranja). Vse prisotne pozivamo k reakciji v kolikor ste priča kakršnemu koli nadlegovanju. Tako tudi ne sprejemamo točk, ki bi promovirale katero od oblik zatiranja, ter spodbujamo sodelovanje oseb in skupin, ki so manj prisotne na javnih odrih.