Vabljene_i na 3. DIY kabaret: feminizem ni šala!, ki bo v soboto 19. 5. ob 21ih v Cirkusarni NaokRog v AT Rog. Vabljene_i tudi k prijavi za nastop in/ali pomoč na dogodku.

Sklop neodvisnih DIY kabaretov v cirkuškem prostoru Cirkusarna NaokRog v AT Rog cilja na raziskovanje in prevpraševanje tematik povezanih s spolom in/ali spolno usmerjenostjo, ki so v družbi prezrte, prekrite, potlačene... Feministični kabaret ponuja prostor v katerem performerkam_jem ni potrebno prirejati točk in vsebin, ker te morebiti ne bi bile primerne, tako je ravno prostor, kjer je "grdo" lepo, nenormativno zaželjeno, "neprivlačno" privlačno, ... Je eden redkih odrov, kjer so napake dovoljene ali celo zaželjene in le ustvarjalnost je meja. Format kabareja je zastavljen na način, da podpira vsebino, užitek in želje nastopajočih, v nasprotju z velikokrat rigidno formo, zatorej so v njem zaželjene vse oblike in vrste umetniškega izraza.

Če bi prispeval_a svojo solo/duo/skupinsko točko, pošlji prijavo do 16.5. na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prijava naj vsebuje:

  • krajši opis in naslov točke
  • tehnične zahteve
  • sliko (vkolikor jo imate)
  • dolžina (idealno do 6', max 10')

Iščemo pomoč tudi pri:

  • avdiu/videu
  • luč
  • foto / video

POMEMBNO!:

13.00 Prostor za vajo
19.00 Run - through - obvezna vaja za vse sodelujoče

Z NAMI BODO:

Dogodek poskuša vzpostavljati varen prostor za vse prisotne, zato ne toleriramo nobene oblike zatiranja (rasizem, seksizem, starostna diskriminacija, zatiranje na podlagi spolne usmerjenosti ali spola ali katere druge oblike zatiranja). Vse prisotne pozivamo k reakciji vkolikor ste priča kakršnemu koli zatiranju. Tako tudi ne sprejemamo točk, ki bi promovirale katero od oblik zatiranja, ter spodbujamo sodelovanje oseb in skupin, ki so manj prisotne na javnih odrih.

Prispevki zbrani na dogodku bodo v celoti namenjeni kritju sodnih stroškov!