V Ambasadi Rog novo sezono pričenjamo s serijo dogodkov, s katerimi bomo zbirali denar za sodne stroške, ki nastajajo v sodnem procesu med Rogovci in MOL-om.
Ta petek se za DJ mešalko vrača naš stari znanec DJ Chipiron. Selektor cumbie, vallenata, bachate, merengue, salse, reggeatona, flamenca in latino šlagerjev nas bo popeljal po najrazličnejših zvočnih pokrajinah latinskega sveta, od starih do novih hitov, pa vse do manj znanih sladokusnih melodij.

We are starting a new season with a series of events to collect money for the cost of our legal fight against the municipality.
Our old friend DJ Chipiron is coming back to Ambasada Rog this friday. Selector of cumbia, vallenato, bachata, merengue, salsa, reggeaton, flamenco, latino balloons ... will take us on a journey trough various music landscapes of latin world.

PRISPEVAŠ LAHKO Z OBISKOM DOGODKA ALI NAKAŽEŠ NA TRR. VEČ PREBERI SPODAJ.

Avtonomna tovarna Rog je 6.6.2016 preživela poskus nasilne deložacije v organizaciji Mestne občine Ljubljana (MOL) in realizaciji privatne varnostne službe Valina. Skupnost se je na zahrbten napad odzvala z močno mobilizacijo in praksami solidarnosti, ki so preprečile deložacijo in omogočile obstanek Roga. Tovarna je tako še vedno polje vsakodnevnega eksperimentiranja z alternativnimi načini organiziranja, še vedno daje prostor tistim, ki ga drugje ne najdejo in je še vedno brbotajoči organizem političnega organiziranja, razstav, filmskih projekcij, skupnostnega prehranjevanja, samoorganiziranega socialnega dela, športnih treningov, skate sessionov, kolesarskih delavnic, nekomercialnih žurov... Kljub temu pa je prihodnost Roga negotova in odvisna od solidarnosti v praksi! Od junija 2016 se je odločanje o prihodnosti Avtonomne tovarne Rog z ulice preselilo v sodne dvorane, kjer MOL toži osem posameznic in posameznikov za pridobitev lastniške pravice, kar bi omogočilo pravno podlago za izselitev skupnosti iz Roga. Postopki na sodišču pomenijo, poleg ostalih nevšečnosti, tudi naraščanje sodnih stroškov, ki jih skušamo pokriti z organiziranjem skupnostnih benefit dogodkov kot tudi z rednim nabiranjem donacij.

Ker Roga ne moremo braniti kot posameznice, ampak kot skupnost in ker je zgodba Roga tudi zgodba za drugačno, avtonomno in ne-gentrificirano mesto, te vabimo k doniranju prispevka za sodne stroške na spodnji račun:

SI56 0201 0026 1553 967
Referenca 00
10-mestna številka: 9786285384

Zbrani denar bo v celoti namenjen kritju sodnih stroškov toženih posameznikov in posameznic. Se pa verjetno zelo kmalu srečamo na barikadah, ko bo treba ponovno braniti skupnost in avtonomijo pred avtoritarnimi mestnimi oblastmi.

Razširi sporočilo po svojih kanalih, prispevaj, spremeni!

Solidarnost je praksa!