15. skupščina bo potekala 14.8. od 19:00 dalje pred Mestno hišo po protestu Kje bomo pa jutri študirali? (facebook.com/events/408195396485982/). Vsi lepo vabljeni na oba dogodka!

Ker v univerzitetnem mestu ni prostora za nas študente, se bomo 14.8. ob 16:00 na izpite pripravljali kar pred Mestno hišo.

Tako Mestna občina Ljubljana kot Univerza v Ljubljani sta ponosni na možnosti, ki jih nudita trenutnim in potencialnim novim študentom. Od obsežnosti študijskih programov do same kakovosti študija. Res je, da imamo mladi tu največ izbire. Res je tudi to, da Ljubljana kot prestolnica države in njeno največje mesto mladim nudi največ možnosti za študijsko in obštudijsko udejanjanje. A vse to mlade sili v mesto kljub temu, da si bivanja tu sploh ne moremo privoščiti.

Pridruži se nam na štirinajsti skupščini, ki bo potekala 7.8. ob 19:00 na dvorišču Metelkove.

Pridruži se nam na protestu, ki bo potekala 31.7. ob 18:00 na Parmovi ulici 33.

Kot že vsi vemo in občutimo, je stanovanjsko stanje v Sloveniji v obupnem stanju. Leta in leta neobstoječe stanovanjske politike so za seboj pustila opustošenje, ki ga živimo danes.

Ena izmed priložnosti, ki se ponuja, vsaj za skromen začetek reševanja stanovanjske krize, je prepis nekaterih nepremičnin, ki bi se lahko koristile za povečanje fonda javnih najemnih stanovanj iz DUTB na Stanovanjski sklad RS. Primernih zemljišč naj bilo po Sloveniji vsaj 17.

Med 24. in 28. julijem Federacija za anarhistično organiziranje vabi na serijo pogovorov s tovarišicami in tovariši z vsega sveta, ki so del Internacionale anarhističnih federacij, s spremljevalnim zabavnim programom. Pogovarjali se bomo predvsem o izzivih anarhističnega organiziranja v različnih delih sveta in širših družbenih gibanjih.

Pridruži se nam na trinajsti skupščini, ki bo potekala 24.7. ob 19:00 v Akademskem kolegiju. Dobimo se v kleti.

Na #13 skupščini Kje bomo pa jutri spali? se bomo pogovarjali o brezdomstvu, stanju v Sloveniji in Ljubljani. Po kratkem uvodu bo sledila odprta razprava. Z nami bo tudi oseba z večletno izkušnjo brezdomstva, ki bo z nami delila svojo izkušnjo.

Pridruži se nam na dvanajsti skupščini, ki bo potekala v sredo, 17.7. ob 19:00 v knjižnici Reči v Savskem naselju.

Tokrat se skupščina pod naslovom Kje bomo pa jutri spali? seli iz mestnega centra v naselje. V Savsko naselje! Po predstavitvenem uvodu si bomo izmenjali izkušnje in artikulirali probleme na temo stanovanjske problematike, ki pestijo prebivalce četrtne skupnosti.

Pridruži se nam na enajsti skupščini, ki bo potekala 10.7. ob 19:00 v Avtonomni tovarni Rog. Dobimo se Socialnem Centru Rog.

Povsod po Ljubljani brnijo gradbeni stroji in se dvigujejo žerjavi. Kolizej in Šumi v Centru, Luwigana in Vila Prule na Prulah, najvišja stanovanjska stolpnica v Šiški, vilabloki v Rožni, na Koleziji in za Bežigradom. Zida se več kot 1000 stanovanj, a mi še vedno ne vemo kje bomo spali? Stanovanja za 3500 evrov in več na kvadratni meter ne rešujejo naše stanovanjske krize, ampak se nam s svojimi cenami in luksuzom celo posmehujejo. Ta stanovanja bodo naše stanovanjske stiske zgolj bodo poglobila.

Na #11 skupščini Kje bomo pa jutri spali? se bomo pogovarjali o novogradnjah v Ljubljani in njihovem vplivu na stanovanjsko krizo. Po kratkem uvodu bo sledila odprta razprava o naših stanovanjskih težavah in luksuzni gradnji v mestu. Vprašali se bomo, za koga se gradi v Ljubljani? Kar pa je neločljivo od vprašanja, komu je Ljubljana namenjena? In vprašanja, kaj moramo narediti, da bo v njej prostora tudi za nas?

Pridruži se nam na deseti skupščini, ki bo potekala 3.7. ob 19:00 v Avtonomni tovarni Rog. Dobimo se na dvorišču, v primeru slabega vremena pa se prestavimo v Živko Skvotec.

Smo najemniki brez varnega najema, zadolženi lastniki, brezdomci, študentje brez študentske sobe, upokojenci brez primerne oskrbe. Mi smo tisti, ki stanovanjsko krizo živimo vsak dan.

Ker se država ne ukvarja s stanovanjsko politiko, so naša življenja odvisna od oderuških najemodajalcev in špekulantskih investitorjev. Ker so stanovanja navadno tržno blago, nimamo dostopa do primernih in dostopnih domov.

Temu je treba reči dovolj!

Deveta redna skupščina Kje bomo pa jutri spali?, tokrat bolj ustvarjalne narave, bo potekala v sredo, 26. 6. ob 18:00 uri v parku Zvezda na Kongresnem trgu.

Tokrat se premikamo v javni prostor, da razširimo in predstavimo ideje in ustvarjamo za nadaljne intervencije v javni prostor. Pridružite se nam pri izdelovanju transparentov v parku, s seboj prinesite še uporabne pripomočke (olfa nožke, barve in spreje, rjuhe in karton) in sevede lastne zgodbe o stanovanjih.