Casa Africa is faced with another threat of eviction on 2nd of April. Three months ago the compañeros from the squat together with solidarity collectives and activists from the neighborhood and around the city managed to resist the first threat of eviction. We who live in squat Casa Africa and the assembly Suport a Casa Africa are convinced that we can resist and stop the eviction again – for this reason, we call for a manifestation of solidarity and strengthening our bonds, staking our bodies against racism and institutional violence.

Preberi več

Karaoke so zastavljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem, ki pridejo igrat ali pet, čeprav so tudi tisti, ki pridejo samo poslušat in gledat dobrodošli. Eno glavnih pravil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti, tudi če se hočeš?! Spodbujamo nastopajoče, da med nastopom komunicirajo in sodelujejo. Po želji omogočimo nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati. Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se karaok udeležujejo zelo dobri glasbeniki in glasbeni navdušenci zelo različnih glasbenih izhodišč in načinov. Prav tako je oder še vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni v igranju ali petju, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop. Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova k udeležbi spodbujamo tudi izvajalce in ustvarjalce ostalih izraznih načinov. Sodelovali smo že s plesalci, cirkusanti, slikarji, vizualisti, VJi, pesniki, gledališči,...

Izkušnje so nas prisilile k temu, da vzpostavimo dobro kontrolo nad odrom in instrumenti. Zatorej naj vsak, ki hoče aktivno sodelovati, s sabo prinese SVOJE instrumente ali druge potrebščine! Bobnarji, prinesite vsaj palčke! Če instrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati! Izvajaj svoje avtorsko delo!* Na odru naj se nahajajo samo nastopajoči!

DOBRODOŠLA!

Preberi več

Ljubljana je na prelomnici. Odločiti se moramo, ali bo naše mesto nakupovalni center, namenjen premožnim obiskovalcem, investitorjem in turistom, ali bo to mesto, v katerem bomo lahko dostojno živeli vsi - ne glede na socialni položaj in ekonomski položaj. Za nami je skoraj desetletje investicij in intenzivne obnove, ki sta centru prinesla lepe fasade, dodatne mostove in številne lokale. Ob vsem blišču pa je izostalo vprašanje, kakšen vpliv ima takšen razvoj na kvaliteto življenja prebivalk in prebivalcev Ljubljane. Danes je očitno, da nas vse več težko pride do stanovanja, da nas visoke cene najemnin izrivajo v podstandardna bivališča na obrobju mesta, da so se razmahnile slabo plačane in prekerne zaposlitve vstoritvenem sektorju, da s(m)o iz mestnih ulic izrinjene vse tiste, ki ne moremo dohajati vsesplošnega višanja cen izdelkov in storitev, in da nova bleščeča podoba mesta sloni na izkoriščanju gradbenih delavcev. Nobenega dvoma ni, da župan dela, vprašanje je le za koga?

Če si želiš živeti v mestu, ki je odprto vsem, se nam pridruži na protestu Lublana je bulana, ki bo v petek, 26. oktobra z začetkom ob 17.00 uri v parku Tabor.

Dogodek: atrog.org/program/tovarna-rog/1790

FB: facebook.com/events/276042826352522

Moč ljudem, ne mestnim šerifom!

Preberi več

Afkors je ena_eden od koproducentk_ov predstave FEM TV 4.0., ki bo potekala v sklopu Sindikata odklonskih identitet 2018

v soboto, 1.9.2018 ob 22h v klubu Gromka, AKC Metelkova. Predstavo so ustvaril_e v feminističnem in kvirovskem duhu kolektiva FEM TV.

Vabljene_i na predstavo FEM TV 4.0 in tudi na vse ostale bogate dogodke Sindikata odklonskih identitet 2018 od 28.8. do 2.9.2018!

Že več kot eno leto vsak dan od ponedeljka do petka skupaj pripravimo kosilo. V tem času se nam je kar nekaj krožnikov razbilo ali izgubilo, po današnji nesreči z majavo mizo, ki se je prevrnila, pa imamo samo še tri. Zato naprošamo, da nam jih kaj podarite, če jih imate v kuhinji odveč. Predvsem velike krožnike, nizke in globoke. Prav bodo prišle tudi žlice. Že v naprej hvala :)

Preberi več

Med 24. in 28. julijem Federacija za anarhistično organiziranje vabi na serijo pogovorov s tovarišicami in tovariši z vsega sveta, ki so del Internacionale anarhističnih federacij, s spremljevalnim zabavnim programom. Pogovarjali se bomo predvsem o izzivih anarhističnega organiziranja v različnih delih sveta in širših družbenih gibanjih.

Preberi več

Pridruži se nam na trinajsti skupščini, ki bo potekala 24.7. ob 19:00 v Akademskem kolegiju. Dobimo se v kleti.

Na #13 skupščini Kje bomo pa jutri spali? se bomo pogovarjali o brezdomstvu, stanju v Sloveniji in Ljubljani. Po kratkem uvodu bo sledila odprta razprava. Z nami bo tudi oseba z večletno izkušnjo brezdomstva, ki bo z nami delila svojo izkušnjo.

Preberi več

Pridruži se nam na dvanajsti skupščini, ki bo potekala v sredo, 17.7. ob 19:00 v knjižnici Reči v Savskem naselju.

Tokrat se skupščina pod naslovom Kje bomo pa jutri spali? seli iz mestnega centra v naselje. V Savsko naselje! Po predstavitvenem uvodu si bomo izmenjali izkušnje in artikulirali probleme na temo stanovanjske problematike, ki pestijo prebivalce četrtne skupnosti.

Preberi več

Pridruži se nam na enajsti skupščini, ki bo potekala 10.7. ob 19:00 v Avtonomni tovarni Rog. Dobimo se Socialnem Centru Rog.

Povsod po Ljubljani brnijo gradbeni stroji in se dvigujejo žerjavi. Kolizej in Šumi v Centru, Luwigana in Vila Prule na Prulah, najvišja stanovanjska stolpnica v Šiški, vilabloki v Rožni, na Koleziji in za Bežigradom. Zida se več kot 1000 stanovanj, a mi še vedno ne vemo kje bomo spali? Stanovanja za 3500 evrov in več na kvadratni meter ne rešujejo naše stanovanjske krize, ampak se nam s svojimi cenami in luksuzom celo posmehujejo. Ta stanovanja bodo naše stanovanjske stiske zgolj bodo poglobila.

Na #11 skupščini Kje bomo pa jutri spali? se bomo pogovarjali o novogradnjah v Ljubljani in njihovem vplivu na stanovanjsko krizo. Po kratkem uvodu bo sledila odprta razprava o naših stanovanjskih težavah in luksuzni gradnji v mestu. Vprašali se bomo, za koga se gradi v Ljubljani? Kar pa je neločljivo od vprašanja, komu je Ljubljana namenjena? In vprašanja, kaj moramo narediti, da bo v njej prostora tudi za nas?

Preberi več

Pridruži se nam na deseti skupščini, ki bo potekala 3.7. ob 19:00 v Avtonomni tovarni Rog. Dobimo se na dvorišču, v primeru slabega vremena pa se prestavimo v Živko Skvotec.

Smo najemniki brez varnega najema, zadolženi lastniki, brezdomci, študentje brez študentske sobe, upokojenci brez primerne oskrbe. Mi smo tisti, ki stanovanjsko krizo živimo vsak dan.

Ker se država ne ukvarja s stanovanjsko politiko, so naša življenja odvisna od oderuških najemodajalcev in špekulantskih investitorjev. Ker so stanovanja navadno tržno blago, nimamo dostopa do primernih in dostopnih domov.

Temu je treba reči dovolj!

Preberi več