This is the website of the Autonomous Factory Rog. It is meant for informing the public about daily events in the Factory, past endeavours and future plans. It provides the overview of the factory and individual subpages of it’s collectives and places. The website also serves the creation of the supporting network for saving Autonomous Factory Rog against the threats of eviction from the municipality of Ljubljana.

Rog is a unique place and complex community with over twenty active collectives and spaces. It is meant for the young and other generations, who wish to create, work, experiment and simply be outside of frameworks of birocracy and profit. Activities are based on voluntary work and accesibility to all.

Where there is will, there is Rog. Let's together keep the factory running.

And see what happens!

Our story

About us

Autonomous ROG without violence

The interacitve map enables a thorough and simple overview of the spaces in the Factory Rog.

It also aids in the search of locations of particular spaces and their events.

All places

Due to safety concerns we are cancelling all public events in Rog until further notice. In this time we take care of each other and only do the most neccessary social work.

 
 

Bojkot Centra Rog

Avtonomne tovarne Rog ni več.

Uničena je bila v zgodnjih jutranjih urah 19. januarja 2021, ko so v prostore vdrli zamaskirani “varnostniki” in odvlekli prebivalce na ulice. Brez izvršbenika ali pravne podlage. Sredi epidemije, ko so bile evikcije prepovedane. Sledilo je takojšnje uničevanje stavb, opreme, dokumentacije, knjig in umetnin, ki ga je varovala policija. Ta je s pendreki in solzivcem odganjala od vhoda Rogovce, ki bi želeli rešiti svoje imetje in domače živali iz ruševin.

V naslednjih dneh so mestne oblasti izvedle propagandno akcijo, v kateri so vztrajno ponavljale očitno laž, da je bila tovarna prazna. V maniri skrajno desnih trobil so se lotile blatenja svojih žrtvev, igrale na predsodke do marginaliziranih skupin in jim podtikale vse možne zločine.

Ta dejanja mestnih oblasti niso bila nikoli uradno priznana in obsojena. Izgnane osebe niso prejele nikakršnega nadomestila za izgubo svojega življenskega dela. Še več, MOL je zanikala, da so sploh kdaj obstajale.

Zlorabo oblasti in nasilništvo pa so obsodili različni kolektivi, institucije in posamezniki iz civilne družbe, ki so glasno protestirali proti dejanju oblastne samovolje. Zdaj želijo mestne oblasti utišati tudi njih.

S propagandno kampanjo, v kateri vabijo vidne kolektive in predstavnike civilne družbe k ustvarjanju novega Centra Rog, želijo mestne oblasti prikazati javnosti kontinuiteto naprednih rogovskih idej. Kot da se vmes ne bi nič zgodilo. Kot da ne bi bili Rogovci še vedno na cesti. Kot da je brutalna evikcija izpuhtela v zrak in je mesto zločina spet prostor napredka, demokracije in participacije.

Ne moremo pristati na takšen izbris zgodovine.

Ne moremo pristati na proces vzpostavljanja novega Roga, ki nam je vsiljen od zgoraj - s strani uzurpatorjev Avtonomne tovarne Rog samih, kar predstavlja nadaljevanje uzurpacije.

Preden lahko v prostorih nekdanje Avtonomne tovarne Rog znova zaživijo dejavnosti, se morata odviti dva procesa:

19.05.2022 20:00 - 31.05.2022 18:00
Tovarna Rog
Cirkulacija2

In this exhibition, the first of a series, a common denominator between the participating artists is represented in a symbolic way through a set of art works and the narratives arising from the dialogue between different media (painting, drawing,

...

Na kolesa ne bomo zlezli le v protest politikam sedanje vlade in njenim plenilskim praksam. Še bolj bomo poganjali pedala zaradi vse slabših pogojev življenja, za katere so krive politične in gospodarske elite, desne in "leve", ki so vseskozi sprejemale odločitve in zakone po neoliberalnem kapitalističnem vzoru in nam to prodajale kot višek demokracije.

Read more

The 8th Futrological Symposium "Reframing Environmentalism", organized by the FCSA, begins tomorrow in Amsterdam. The purpose of the event is to connect autonomous spaces and cultural centers across Europe and the world, and will also discuss topics such as hybrid spaces, space and time, and recentralization. The event will also feature AT Rog, on Saturday 14.9. at 16:00.

Read more

Danes se bo AT Rog predstavila na dogodku Sisterhood. Sociokulturelle Zentren in Europa v hamburškem Gaengeviertel ob njihovi 10. obletnici.

Gaengeviertel je pred kratkim podpisala pogodbo z mestom Hamburg, ki jim omogoča obstoj in delovanje za nadaljnjih 75 let.

Read more

Casa Africa is faced with another threat of eviction on 2nd of April. Three months ago the compañeros from the squat together with solidarity collectives and activists from the neighborhood and around the city managed to resist the first threat of eviction. We who live in squat Casa Africa and the assembly Suport a Casa Africa are convinced that we can resist and stop the eviction again – for this reason, we call for a manifestation of solidarity and strengthening our bonds, staking our bodies against racism and institutional violence.

Read more

Karaoke so zastavljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem, ki pridejo igrat ali pet, čeprav so tudi tisti, ki pridejo samo poslušat in gledat dobrodošli. Eno glavnih pravil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti, tudi če se hočeš?! Spodbujamo nastopajoče, da med nastopom komunicirajo in sodelujejo. Po želji omogočimo nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati. Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se karaok udeležujejo zelo dobri glasbeniki in glasbeni navdušenci zelo različnih glasbenih izhodišč in načinov. Prav tako je oder še vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni v igranju ali petju, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop. Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova k udeležbi spodbujamo tudi izvajalce in ustvarjalce ostalih izraznih načinov. Sodelovali smo že s plesalci, cirkusanti, slikarji, vizualisti, VJi, pesniki, gledališči,...

Izkušnje so nas prisilile k temu, da vzpostavimo dobro kontrolo nad odrom in instrumenti. Zatorej naj vsak, ki hoče aktivno sodelovati, s sabo prinese SVOJE instrumente ali druge potrebščine! Bobnarji, prinesite vsaj palčke! Če instrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati! Izvajaj svoje avtorsko delo!* Na odru naj se nahajajo samo nastopajoči!

DOBRODOŠLA!

Read more

This week we would be celebrating the 15th anniversary of the Rog Autonomous Factory. But since we have nowhere to go, we will celebrate all over the city.

In the last year the pandemic has shown us exactly how damaging and antisocial the politics of neoliberalism implemented both at the state and local level are, as they contribute to the ever increasing distress of the majority of the people. To a handful of decision-makers and their networks however, the crisis proved to be a great opportunity to promote their private interests. After a full year of the corona pandemic it has thus become clear that despite the economic crisis the political and financial establishment have prospered, gained even more power and support of the repressive apparatus in order to stifle protests and popular rebellion.

Read more

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Contact information