September je. Prihajamo v Ljubljano, iščemo sobo ali stanovanje, streho nad glavo pač. A žepi so preprazni za visoke najemnine, lokacije preveč oddaljene, sobe zasedene, stanovanja prepolna …

Vsaj za eno noč bomo lahko na vprašanje, kje bomo pa jutri spali, jasno odgovorili: Pred parlamentom!

20. septembra ob 16:30 bomo na Trg republike prinesli jogije, spalke in postelje ter rekli "lahko noč" pomanjkljivi in propadajoči stanovanjski politki. Da nam ob novih cimrih ne bo dolgčas, bomo popoldne in večer popestrili z aktivistično-kulturnim programom. Delali bomo transparente, se igrali družabno igro, porisali tla s kredo, improvizirali z improvizatorji, poetizirali nepremičninske oglase, skupščinovali (ja, skupščina bo!), brali, gledali filme. In šli spat.

Pred spanjem zunaj: Vaja v slogu.
Pred-ponovitev ali skupščina pred Veliko skupščino.
Pridite in s seboj prinesite ideje, tegobe, predloge... Pa rjuhe in barve, da bomo ustvarili še nekaj transparentov za petkov dogodek.

Vabljen_a na 19. javno skupščino Kje bomo pa jutri spali?, v sredo, 18.9. ob 18h, v prostorih Akademskega Kolegija.

Vabljen_a na 18. javno skupščino Kje bomo pa jutri spali?, kjer diskutiramo o stanovanjski problematiki in organiziramo akcije, s katerimi opozarjamo na pomanjkljivo stanovanjsko politiko v Sloveniji. V sredo, 21.8. ob 19h, v prostorih Akademskega Kolegija.

Tokrat se dobimo v sredo, 21.8., v Eksperimentalnem prostoru Teren (facebook.com/terenljubljana/) na Masarykovi (med Resljevo in Kotnikovo ulico, zraven Tomanovega parka).

Vabljeni na že 17. skupščino Kje bomo pa jutri spali?, tokrat spet v sredo, 21.8., v prostorih Akademskega Kolegija.

15. skupščina bo potekala 14.8. od 19:00 dalje pred Mestno hišo po protestu Kje bomo pa jutri študirali? (facebook.com/events/408195396485982/). Vsi lepo vabljeni na oba dogodka!

Ker v univerzitetnem mestu ni prostora za nas študente, se bomo 14.8. ob 16:00 na izpite pripravljali kar pred Mestno hišo.

Tako Mestna občina Ljubljana kot Univerza v Ljubljani sta ponosni na možnosti, ki jih nudita trenutnim in potencialnim novim študentom. Od obsežnosti študijskih programov do same kakovosti študija. Res je, da imamo mladi tu največ izbire. Res je tudi to, da Ljubljana kot prestolnica države in njeno največje mesto mladim nudi največ možnosti za študijsko in obštudijsko udejanjanje. A vse to mlade sili v mesto kljub temu, da si bivanja tu sploh ne moremo privoščiti.

Pridruži se nam na štirinajsti skupščini, ki bo potekala 7.8. ob 19:00 na dvorišču Metelkove.

Pridruži se nam na protestu, ki bo potekala 31.7. ob 18:00 na Parmovi ulici 33.

Kot že vsi vemo in občutimo, je stanovanjsko stanje v Sloveniji v obupnem stanju. Leta in leta neobstoječe stanovanjske politike so za seboj pustila opustošenje, ki ga živimo danes.

Ena izmed priložnosti, ki se ponuja, vsaj za skromen začetek reševanja stanovanjske krize, je prepis nekaterih nepremičnin, ki bi se lahko koristile za povečanje fonda javnih najemnih stanovanj iz DUTB na Stanovanjski sklad RS. Primernih zemljišč naj bilo po Sloveniji vsaj 17.

Med 24. in 28. julijem Federacija za anarhistično organiziranje vabi na serijo pogovorov s tovarišicami in tovariši z vsega sveta, ki so del Internacionale anarhističnih federacij, s spremljevalnim zabavnim programom. Pogovarjali se bomo predvsem o izzivih anarhističnega organiziranja v različnih delih sveta in širših družbenih gibanjih.