23.03.2019 12:00 - 24.03.2019 4:00
Avtonomna Tovarna Rog

Že 13. let rogovilimo v Rogu in še naprej bomo! Pridružite se nam na praznovanju 13. obletnice delovanja Avtonomne tovarne Rog, ki se bo odvijala 23. marca s programom v rogovskih prostorih in na dvorišču.
Delovanje v Rogu poganjata volja in želja po sooblikovanju okolja in razmer, v katerih živimo. Tovarna je tako še vedno polje vsakodnevnega eksperimentiranja s samoorganizacijo, antikapitalističnimi praksami in skupnostnim zadovoljevanjem različnih potreb. Na ta način je mogoče razvijati medsebojno sodelovanje, odnose vzajemnosti, solidarnosti in podpore med prebivalci_kami mesta.
Prej opustošene tovarniške obrate smo v 13. letih delovanja po svojih močeh obnavljali_e in jih napolnili_e z raznoterimi vsebinami, ki jih mesto in institucije ne ponujajo. Za
te prostore Mestni občini Ljubljana (MOL) ni bilo mar in jih je pustila propadati, dokler zemljišču ni narasla cena in se je izkazalo, da bi izselitev Rogovcev_k in investiranje postalo dobičkonosno. Tako je Avtonomna tovarna Rog 6. 6. 2016 preživela poskus nasilne deložacije v organizaciji MOL-a, ki je za izvedbo najel privatno varnostno službo Valina. Skupnost se je na zahrbtni napad odzvala z močno mobilizacijo in praksami solidarnosti, ki so preprečile deložacijo in omogočile obstanek Roga.
Kljub temu pa je prihodnost Roga negotova in odvisna od solidarnosti v praksi! Od junija 2016 se je odločanje o prihodnosti AT Rog z ulice preselilo v sodne dvorane, kjer MOL toži osem posameznic_kov za pridobitev lastniške pravice, kar bi omogočilo pravno podlago za izselitev skupnosti iz Roga.
Toda Rog je še vedno brbotajoči organizem političnega organiziranja, alternativnih razstav in filmskih projekcij, skupnostnega prehranjevanja, samoorganiziranega socialnega dela, športnih treningov, skate sessionov, umetniških delavnic,
nekomercialnih žurov idr.
Ker Roga ne moremo braniti kot posamezniki_ce, ampak kot skupnost, in ker je zgodba Roga tudi zgodba za drugačno, avtonomno in ne-gentrificirano mesto, te vabimo na našo 13. obletnico.

Pridi, prispevaj, spremeni!

PREDDOGODKI:

19.3. Koncert Oi Polloi + Open Veins ob 21:00 v Koncertni dvorani Rog

22.3. Naija night with DJ Sleek and DJ Ryhm Kpoko ob 21:00 v Ambasadi Rog

22.3. Koncert "Ihr Wichser" + Berliner Doom ob 22:00 v Modrem kotu

PROGRAM OBLETNICE:

12:00 - Izdelovanje visokih gred na dvorišču

13:00 - Otvoritev čitalnice Živka Skvotca

14:00 - Piknik v Ambasadi Rog

14:00 - Odprti trening v Cirkusarni Naokrog

15:00 - Delavnica veganskega sira in kuhanje veganske večerje v Socialnem centru Rog

16:00 - Javna vaja Minljivke v Modrem Kotu

18:00 - Slikarska razstava avtorice Tine Drčar v Galeriji >Kljub Vsemu<

19:00 - Veganska večerja v Socialnem centru Rog

20:00 - Sheisapoet band, koncert pri Anđi

21:00 - Diy kabaret: Feminizem ni šala! v Cirkusarni Naokrog

23:00 - Half Whale There 2019, žur festivala Nasedlega Kita v Modem kotu