Vabljene_i na 9. DIY kabaret: Feminizem ni šala!, ki bo v soboto 23. 3. 2019 ob 21.00 v Cirkusarni NaokRog, AT Rog.
Če bi sodeloval_a s točko, pošlji čim prej prijavo na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali se javi na 04366522.

Sklop neodvisnih DIY kabaretov (v cirkuškem prostoru Cirkusarna NaokROG v AT Rog) poteka enkrat mesečno, zadnjo soboto v mesecu. Z njim ciljamo na raziskovanje in preizpraševanje tematik povezanih s spolom in/ali spolno usmerjenostjo, ki so v družbi prezrte, prekrite, potlačene... Feministični kabaret ponuja prostor v katerem performerkam_jem ni potrebno prirejati točk in vsebin, katere te morebiti ne bi bile primerne na klasičnih odrih, tako je ravno prostor, kjer je "grdo" lepo, nenormativno zaželeno, "neprivlačno" privlačno, ... Je eden redkih odrov, kjer so napake dovoljene ali celo zaželene in le ustvarjalnost je meja. Format kabareta je zastavljen na način, da podpira vsebino, užitek in želje nastopajočih, v nasprotju z velikokrat rigidno formo. V sklopu DIY kabaretov: Feminizem ni šala! so zaželene vse oblike in vrste umetniškega izraza.
S sklopom zbiramo prispevke, ki so v celoti namenjeni plačilu sodnih stroškov toženim osebam s strni MOL.

Če bi prispeval_a svojo solo/duo/skupinsko točko, pošlji prijavo na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Subject: 9.DIY kabaret). Prijava naj vsebuje:

  • krajši opis in naslov točke
  • tehnične zahteve
  • sliko (vkolikor jo imate)
  • dolžina (idealno do 6')

Iščemo pomoč tudi pri:

  • videu
  • foto
  • tehnična pomoč

POMEMBNO!:
18.00 - priprava prostora
19.00 Run - through - obvezna vaja za vse sodelujoče

Dogodek skuša vzpostavljati varen prostor za vse prisotne, zato ne toleriramo nobene oblike zatiranja (rasizem, seksizem, starostna diskriminacija, zatiranje na podlagi spolne usmerjenosti ali spola ali katere druge oblike zatiranja). Vse prisotne pozivamo k reakciji v kolikor ste priča kakršnemu koli nadlegovanju. Tako tudi ne sprejemamo točk, ki bi promovirale katero od oblik zatiranja, ter spodbujamo sodelovanje oseb in skupin, ki so manj prisotne na javnih odrih.

Organizacija: Cirkusarna NaokROG
Foto: Qëndresë Deda